Biludlejning i et andet land – de her ting skal du være opmærksom på

Når du kører rundt i et andet land, i en lejet bil, så er der nogle ting du skal være opmærksom på. Det er naivt at tro, at andre landes infrastruktur og vejsystemer fungerer præcis som de gør her i Danmark, og en god tommelfingerregel vil derfor være, at undersøge forholdene godt og grundigt inden du tager af sted.

Hvis du ikke føler dig helt sikker på hvordan det fungerer med biludlejning / billeje i andre lande, så kan du læse med her hvor vi lister nogle af de ting der er en god idé at være opmærksom på, når du kører rundt i et andet land.

 

1)      Køb GPS på forhånd

Når du lejer en bil i Sydeuropa kan du ikke være garanteret, at du får en GPS med når du henter bilen – selvom du har bestilt det. De vil ganske enkelt fortælle dig, at de har udlejet alle de biler med GPS, og at du må bruge et kort. Så gør dig selv en tjeneste og køb en GPS på forhånd og få installeret kortet over det land du skal køre rundt i.

2)      Betalingssystemer

I visse Europæiske lande er der betalingssystemer som du som turist skal betale til. Det vil typisk være for nogle bestemte strækninger at der bliver opkrævet betaling, men måden hvorpå pengene bliver opkrævet kan være forskellige. Det kan f.eks. fungere gennem et fysisk kontrol system som set ved grænser, hvor du kører igennem en bom efter du har afleveret penge til en ansat. Eller det kan fungere mere digitalt med en lille gadget isat i ruden som automatisk registrerer hvornår du kører hvor. Det er værd at checke op på, hvordan det fungerer der hvor du skal hen.

3)      Skilte

Medmindre du kører rundt i et engelsktalende land, vil du opleve at skiltningen er på landets sprog. Her kan du komme noget på afveje hvis du ikke forstår hvad der står på skiltet, det er derfor en god idé lige at undersøge landets brug af skilte, og om der er nogle der skiller sig ud fra hvad du er vant til.

Mange ting vil du opleve efterhånden som du kører rundt, men der er også mange ting du kan undersøge på forhånd og dermed spare dig selv for nogle overraskende situationer. Uanset hvad, så er et godt tip altid at følge hvad de lokale gør, hvis man havner i en situation man ikke umiddelbart kan løse.

Dette indlæg blev udgivet i Software Nyheder. Bogmærk permalinket.